Onze honden op pensioen.


Adoptieprocedure voor onze gepensioneerde honden

 Onze honden zijn liefdevol opgegroeid en goed verzorgd. Wanneer u een oudere hond van ons adopteert verwachten wij van u dat u haar/hem de nodige zorg geeft.
Mocht dit met de tijd niet meer lukken weet dan dat de hond altijd naar ons terug mag komen. 

Het adopteren van een oudere hond uit een kennel geeft een goed gevoel.

Onze honden hebben een leven als hond onder de honden  in onze  kennels geleid zij hebben wat aandacht  nodig om zich aan te passen
aan het leven in een huiselijke omgeving.

Het aanpassen aan een nieuw thuis kost tijd en het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn tijdens dit proces.
Basisgedragstraining en sociale vaardigheden kunnen nodig zijn, maar het hebben van een goed opgevoede hond in huis kan een enorm voordeel zijn.

De adoptiehond kan veel leren door het voorbeeld en de steun van zijn nieuwe huisgenoot.

Met de juiste inspanning en liefdevolle zorg kunnen deze honden uitgroeien tot geweldige metgezellen.
Het hebben van ervaring met honden is een voordeel, maar het belangrijkste is een groot hart, toewijding en geduld.


Adopteren van een oudere hond

Zijn de oudere honden zindelijk?

De honden zijn gewend aan hun omgeving en aan het leven als hond tussen soortgenoten. Zindelijkheid is hierin een natuurlijk gedrag. Ze zijn geneigd hun behoefte buiten te doen. Verwacht echter niet dat ze meteen zindelijk zullen zijn in uw huis; dit zal hen moeten worden aangeleerd. Zindelijkheid is een aspect dat afhankelijk is van training en gewoontevorming.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de zindelijkheidstraining niet direct slaagt, waardoor er mogelijk een mismatch ontstaat tussen de hond en de adoptant. Dit is echter geen probleem. Als blijkt dat de situatie niet ideaal is voor zowel de hond als de adoptant, verwelkomen wij de hond graag terug en gaan we op zoek naar een nieuwe geschikte match.

Wij streven ernaar om ervoor te zorgen dat zowel onze adoptanten als onze adoptiehonden een gelukkige en bevredigende relatie kunnen opbouwen. Als u meer wilt weten over onze adoptieprocedure of als u geïnteresseerd bent in het adopteren van een oudere hond, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Kan ik een oudere hond eerst ontmoeten voordat ik beslis?

Voordat u overweegt een hond te adopteren, is het belangrijk dat u voor uzelf beslist of dit echt iets is wat u wilt. Als u twijfelt, is het beter om het niet te doen, het heeft dan ook geen zin om te komen kijken.
Wanneer u heeft besloten om te adopteren, zullen we eerst contact hebben om enkele zaken door te nemen. Als u dan nog steeds geïnteresseerd bent in adoptie, kunt u op basis van foto's uw keuze maken en een kennismakingsafspraak maken met de hond. Het is de bedoeling dat u de hond dan op bruikleenovereenkomst mee naar huis neemt om gedurende een paar dagen te ervaren of er een goede match is.

Wat is de leeftijd van de honden?

Honden zijn tussen 5 en 7 jaar. 
Wij streven ernaar om de honden op leeftijd van 6 jaar via adoptie te plaatsen, we willen wel dat ze goed geplaats worden ook als dit wat meer tijd vraag. Honden zitten hier goed het is voorons geen probleem als ze wat langer bij ons zijn. 

Zijn de honden gevaccineerd en geregistreerd.

Al onze honden zijn gechipt dit is al zins 2013 verplicht.
De honden zijn gevaccineerd ook rabiës zodat ze ook naar buitenland geadopteerd kunnen.
Verder hebben ze een Europees dierenpaspoort en staan ze geregistreerd bij RVO iets dat ook al zins 2013 verplicht is.
Als u adopteerd worden de honden volgens de regels door ons afgemeld, wij maken voor adoptant een zgn aanvoerregistratie aan die door de adoptant geactiveerd dient te worden. De hond is dan overgeschreven op naam van adoptant.

Adoptie overeenkomst.

Honden worden geplaatst met een zogenaamde bruikleenovereenkomst, waarin we de gemaakte afspraken vastleggen. In deze overeenkomst wordt expliciet vermeld dat de zorg en verantwoordelijkheid worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar, en dat de hond zonder toestemming niet mag worden doorgegeven aan een volgende eigenaar. Tevens wordt benadrukt dat indien de eigenaar niet langer voor de hond kan of wil zorgen, de hond terug moet worden gebracht naar ons. Dit zorgt ervoor dat de belangen en het welzijn van de hond altijd gewaarborgd blijven.

 

Fokken met de honden.

Wij kiezen ervoor om onze honden op een redelijke leeftijd met pensioen te laten gaan, waarbij het niet de bedoeling is dat ze nog worden ingezet voor fokdoeleinden. Om dit te waarborgen en te voorkomen dat onze honden aantrekkelijk zijn voor illegale hondenhandel, worden alle honden voor plaatsing gesteriliseerd. Deze maatregel draagt bij aan het welzijn van de dieren en vermindert het risico op misbruik of exploitatie na plaatsing.

Wat kost een hond adopteren.

Onze adoptiehonden worden kosteloos (gratis) ter beschikking gesteld. Echter, om een drempel op te werpen en te voorkomen dat er wordt gehandeld met onze honden, vragen wij aan de adoptant om een donatie te doen aan een goed doel. Het bedrag van deze donatie mag voor welwillende en liefdevolle adoptanten geen belemmering vormen om te adopteren.

Deze donatie draagt bij aan het ondersteunen van andere  in nood en maakt deel uit van ons streven naar een verantwoord en ethisch adoptieproces.


Neem contact op voor meer informatie over het adopteren van een oudere hond

Onze oudere honden wachten op een liefdevol thuis. Neem vandaag nog contact met ons op.

Heeft u interesse laat het ons dan weten graag WhatsApp
liever tel. dan inspreken wij bellen u dan terug.